Lys, skygger, kontraster, papir, en retro hylde, nogle rustne gitre og gamle terrasse brædder. Man kan meget med lidt.
Så er vi nået til MesterSkaberne program 4. Og som du måske har set er vores udfordring – skab lys i hjemmet. Lav en lampe. Eller som vi senere fandt ud af – lamper.
At bygge lamper er virkelig sjovt. Legen med lyset og skyggerne har altid fascineret mig. At bygge spændende lamper er en særlig disciplin. Lyset og skyggerne påvirker os alle.
I den lille opgave var det bundne materiale en retro hylde. Krav – byg lys i, på eller med hylden.
2 1/2 time til opgaven og ingen anelse om hvordan den skal se ud. Hømmmnnn!!!!
Hen på materialehylden og kigge efter muligheder. Vi spottede nogle rustne gitre og tænkte, at de måske kunne bruges til legen med lys og skygge. Ud af leget voksede en skyeline fra Gotham City i Batman universet ;0) Det var i hvert fald det, vi så. Måske så dommerne det også, for den lille lampe, bygget på 2 1/2 time, kom i top 3. Og vi var glade.
Dag 2 er dagen for den store opgave. Og sørme om ikke det var endnu en lampe ;0D
Ingen beklagelse herfra. Lamper er lige Anton og mig. Det udfordrer os og det interesserer os. Bundet materiale – papir.
Den lampe faldt os let at lave. Anton havde planer om et år i Canada efter programmerne, så det lå lige for at vælge ahorn bladet som form i vores lille puslespil af en lampeskærm.
Rammen er lavet af Anton, og spørger du mig, er den en genistreg. Bygget af gamle terrasse brædder og tænkt ud fra farven af ahornsirup og ledningen som dem ahornsirup der strømmer ud af ahorntræet. Dommer Søren Vester ville gerne at ledningen skulle sidde stramt langs kanten af lampens træ side, men der er vi ikke enige. Det var tanken om siruppens vej, snoende sig ud af træet, vi illustrerede og den står vi ved og er vilde med ;0)
Det legende udtryk er lige os, midt i det stramme og styrede design.
Lysspillet i de tynde papirsblade er smukt og spændet i størrelsen på bladene er strukket til sit yderste. Havde jeg skåret dem en anelse større, havde de ikke kunnet holde formen, men bukket sammen. Det er det, der er i interessant i disse bygge processer. Hvor langt kan vi komme, uden at falde ud over kanten, både med ideerne og materialerne?
Man forelsker sig og opsluges af processerne. Tiden går i stå og man forsvinder ind i en boble.
Vores fine ahornlampe kom i top 2.
Hvor er det utroligt, hvad gammelt skrammel kan formes til og hvor givende det er. Det er rendyrket barneleg, når det er allerbedst. Det er vanedannende og man får så meget ud af så lidt. Du skulle prøve det, måske sammen med din nabo ;0)
På snarligt gensyn til MesterSkaberne på DR1, program 5.
Anton og Susanne
Ingen kommentarer