Cancer blomst kræmmerhus

Hver 3. bliver ramt af cancer. Jeg tror, at de fleste af os har familiemedlemmer, venner eller bekendte der har eller har haft cancer. Mange af os har mistet. Det er benhårdt og det gør ondt, men det sætter også livet i perspektiv. For det er det sorgen kan. Lære os at sætte pris på livet, være i nuet og være den bedste udgave af os selv.

Jeg har mistet nære familiemedlemmer og venner, men også været så heldig at beholde dyrbare venner. Jeg er taknemmelig, trods alt.

For mig er kreativiteten, at skabe noget og lege, den bedste måde at bearbejde sorg på. At lave disse kræmmerhuse har været en rejse tilbage til skønne minder med min moster, som jeg mistede for 4 år siden. Hun ville have elsket kræmmerhusene, præcis som hun elskede alt jeg har lavet, siden jeg var stor nok til at have en blyant i hånden. Hun gemte det hele og vi kiggede engang imellem på kreationerne sammen og fik et godt grin. Jeg savner hende. Disse kræmmerhuse er en hyldest til hende og min dyrebare gamle veninde, som jeg stadig har takket være dygtige læger og cancer forskning. Tak fordi I har været/er en del af mit liv.

Disse gamle fine nissebilleder stammer fra et nisseark som er fundet på genbrugsmarked. Jeg kunne ikke nænne at klippe originalen i stykker så jeg har scannet det ind og printet 7 eksemplarer ud på 100g. printer papir.

Dernæst har jeg tegnet en 1/4 cirkel på pap og bruger den som model. Jeg har klippet kræmmerhusene ud med en zigzag saks. Jeg synes det er flot, men du kan sagtens bruge en almindelig saks.

Det 8. kræmmerhus er, selvfølgelig, rødt. Jeg har brugt noget rødt crepe papir som er limet på et stykke af printerpapiret.

Til frynskanter er brugt crepepapir, som klippes i 2 lige store og lange strimler, der limes sammen, ca. 1 cm inde på det ene stykke(som vist på billedet), så der kommer dobbeltfrynser. Klip ind i det sammenlimede crepepapir som vist. Men kun indtil der er ca. 1 cm tilbage.

Tegn med passeren en cirkel ca. 1 cm inde på bagsiden af kræmmerhuset som vist. Lim langs linjen, så du kan lime frynserne på ved at følge linjen. På denne måde sidder frynserne nemlig lige langt oppe på forsiden.

Lim zigzag bånd på langs kanten. Dernæst klippes canserblomstens blade. Jeg har klippet den i frihånd og med vilje er de ikke lige lange.
Dernæst har jeg limet den på ved først at lime den røde, så den nederste midt for, dernæst de 2 midtfor vandret og så de sidste 4/4 dels punkterne. Til sidst har jeg limet et lille glansbillede i midten, men det kunne lige så godt være alt muligt andet. En perle, en strandskal, en lille kogle eller…

Så limes kræmmerhuset sammen ved at dreje det om. Jeg bruger et lang saks, som stikkes ind i kræmmerhuset til at trykke det sammen i spidsen. Saksen er modvægten, da man ikke kan ikke få fingrene, så langt ind i kræmmerhuset uden at ødelægge det.

Klip nogle lange strimler til hanke og lim dem inden i kræmmerhuset overfor hinanden.

Jeg elsker det frostede look, som laves ved at spraye kræmmerhuset med spraylim og derefter at drysse det over med sneglitter.
Der er syv hvide og et rødt, nøjagtig som cancer blomsten er formet.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar