Studenterlagkage med blåbærmoussé og vaniljecreme

Det er fantastisk at fejre en student. 3 års slid er ovre og hele verden ligger åben.

Denne studenterkage er lavet med blåbærmousse med flødeost og citron og vaniljecreme med makroner. Lagene er bagt af æg, sukker, mel, vanilje og bagepulver.

Kagen er til ca. 40 pers.

Det skal du bruge:

9 æg, 450g. sukker, 450g. mel, 3 tsk. bagepulver, 1 kg. marcipan, 5 poser frosne blåbær, 1600g. flødeost natural, 2 usprøjtede citroner, 2. l. fløde, 1 pose makroner, 1,5 pose kagecreme, 3/4 l. mælk, 2 pakker Anton Berg Åkander, hvid chokolade, roser, hornvioler, hyldeblomster, citronmelisse, 200g. hvid chokolade og blåbær og pynt.

Til kagebunde/ sider skal du bruge: 9 æg, 450g. sukker, 450g. mel, 2 tsk. bagepulver.

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps Herefter hældes mel og bagepulver i og der piskes godt.
Tegn på bagepapir 3 cirkler med en diameter på 32 cm. og smør kagebundsdejen ud på cirklerne. Bag ved 170g. til bundene er lysebrune i kanten. Tag kagebunden ud af ovnen og køl den af.
Når den er kold skal du skære kagens sider ud ved hjælp af den kagefolie, som du senere skal bruge til støbningen af kagen. Læg folien på kagebunden og skær strimler. Dernæst tag en nyt stykke bagepapir og læg det ovenpå bunden og vend. Det bagepapir som bunden er bagt på, kommer nu øverst. Træk dette bagepapir af.

Nu er du klar til at starte på at opbygge kagen i en springform. Jeg bruger en form, som kan reguleres i størrelsen. Reguler størrelsen af formen til 32cm. i diameter.
Foer formen med kagefolie og put kagebundsstrimlerne langs siden af formen langs folien. Tag dernæst en af de 3 runde kagebunde og læg den i bunden af kageformen.
Pisk kagecreme (jeg har brugt kagecreme fra Dr. Oetker pisket op med mælk). Til kagen er der brugt 1,5 pose creme pisket med 3/4 l. mælk. Put 3/4 dele af cremen i formen ovenpå kagebunden. Put dernæst makroner, skulder ved skulder, ned i cremen og hæld så den sidste creme over makronlaget. Læg 2. kagebund ovenpå. Stænk evt. bunden med portvin.

Nu skal du lave blåbær/flødeoste mousse. Put 20 blade husblas i koldt vand.
Kog 5 poser frosne blåbær sammen med 500g. sukker, revet citronskal fra 2 citroner samt citronsaften. Blåbærrene skal koge et nogle minutter, hvorefter gryden tages af varmen. Når husblassen er blødt op, tag det op med det vand der følger med og put det i det den kogte blåbærpurè. Husblassen opløses. Lad blåbærpuréen afkøle. Når den er afkølet blandes 1600g. flødeost naturel sammen med blåbærpuréen.
Pisk 1 l. fløde. Tag den piskede fløde og put det, lidt af gangen, i den afkølede blåbærpuré og vend den forsigtigt i. Blåbær moussen er nu klar til at hælde oven på den 2. kagebund. Stil kagen på køl til moussen er stivnet. Pisk yderligere 1 l. fløde.

Marcipan studenterhuer: Indfarv ca. 150g. marcipan i blå og afvej 150g. marcipan i naturfarve. Rul det blå og det naturfarvede marcipan ud til det har en tykkelse på ca. 3-4 mm. 
Læg de 2 lag marcipan ovenpå hinanden og rul let på de 2 lag, så de hænger sammen.
Tag en cirkelformet udstikker og stik igennem lagene. Tryk marcipancirklen ud af udstikkeren. Form cirklerne let til ovaler.
Til skyggen har jeg brugt Anton Berg Åkander, som jeg fjerner myntepastellen fra. Tryk marcipan ovalen ned i skyggen og tryk en sølv sukkerkugle ind over skyggen.

Sprøjt flødeskum i skumtoppe langs kagens over og underkant. Pynt med marcipanhuer, bær, citronmilesse, hakket hvid chokolade og blomster.

Kagen skal holdes på køl til servering. Arbejdstid ca. 9 timer.

God fornøjelse ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar