Tahiti vanilje i elegant gavedesign

Så er der mulighed for at købe vanilje her i shoppen.

Jeg er begyndt at importere vanilje. For mig er det vigtigt, at den er frisk og blød, har en kraftig og fyldig smag, har sundheds certificering og er i bæredygtig emballage.

Dem har jeg fundet på Papua Ny Guinea. De lækreste bløde vaniljestænger, VANILLA PLANTIFLORA TAHITENSIS, Tahiti-vanilje – også kaldet polynesisk vanilje.
Den indeholder ikke så meget vanillin som andre typer, men mere heliotropin, der giver en frugt- og blomsteragtig duft og smag. Den har en kraftig aromatisk duft og smag med stærke toner af frugt, marcipan og blomster. Stængerne er bløde og saftige. De er dyrere end bourbon-vanilje, fordi produktionen ikke er så stor.

Disse vaniljestænger er fantastiske og har en meget stærk aromatisk duft (de dufter ud igennem emballagen). Denne vanilje er emballeret således, at man kan mærke på bønnen og føle dens friskhed. De kommer i bæredygtig emballage og med et super lækkert design som er en gave værdig. Jeg har lige bagt vaniljekranse af hele vaniljen, dels vaniljekornene og de finthakkede skaller og hold da op der er smæk på vaniljesmagen.

Når man har skrabet bønnen fri for vaniljekorn(også kaldet vanilje-kaviar) putter jeg skallen i en minihakker og findeler vaniljestangen så jeg får udnyttet hele vaniljen og dermed den lækre olie i skallen. Idet denne vanilje er Haccp og FSSC 22000 kan hele bønnen udnyttes hvilket giver en helt særlig smag. Man kan også putte stængerne i en lukket beholder med sukker og efter 2-3 dage har man den lækreste vaniljesukker.

Denne vanilje er HACCP certificeret (Hazard Analysis og Critical Control Points).
Vores fødevarer skal være sikre og fri for sygdomsfremkaldende bakterier, uønskede kemikalier og andre stoffer der kan skade forbrugeren. For mig er det vigtigt at der er fokus på fødevaresikkerhed gennem hele produktionskæden fra ”jord til bord”. Den gennemsnitlige størrelse på disse vaniljestænger er 14-16 cm. lange og 3,15 g.

Så står du og mangler vanilje til dig selv, eller som værtindegave så shop dem her https://shop.dagmarnjord.com/products/tahiti-vaniljestang

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar