Adventskrans 2020

Så er det advent. Min adventskrans er i år blevet en moderne udgave af den kendte gamle tradition. Den lilla (liturgiske farve), den røde julefarve, den grønne, sløjfer, natur, kristjørn og kugler. Adventskransen er lavet i en fletkurv og med oasis i bunden.

Adventskransen er en juletradition, der kom til Danmark fra Tyskland omkring 1. verdenskrig.

Adventskransens fire lys symboliserer de fire advents søndage inden jul, og man tænder et lys hver søndag. Første søndag i advent tændes et lys, anden søndag tændes både det første og et nyt og så fremdeles. Visse steder i verden har traditionen været at der også var et større lys i midten, som man tændte juleaften.

I starten brugte man lilla bånd til adventskransen, da det er den liturgiske farve for adventstiden. I dag bruges alle farver, men typisk røde og hvide. Tidligere hang adventskransen i bånd i loftet, men nu står den lige så ofte på bordet. 

Den traditionelle grankrans er heller ikke fast tradition mere. Man kan købe mange forskellige adventsstager i dag, hvor der er plads til de fire lys.

Start med at putte oasis i en kurv eller skål. Læg mos eller andet i bunden. Pladser lyseholderne hvor du gerne vil have dem.

Bind sløjfer. Her er der bundet 8 i forskellige farver. Lim 2 sløjfer sammen på kryds og sæt den på med en ståltråd. Put den pynt i du gerne vil have, her stofroser, kugler, kogler, pyntegrønt og kristjørn. Til sidst drysses lidt sneglitter over roser og kogler. Lysene sættes i og adventskransen er færdig. God fornøjelse og glædelig advent ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar