Fra 1777 til 1861

Efter at have boet 22 år i en gammel gård fra 1777 og i lige så mange år at have sat den i stand, flytter jeg nu i en lidt yngre gård fra 1861 og starter forfra med at sætte den i stand.
Du kan følge arbejdet og mine ideer her på bloggen og som vanligt i bedste genbrug og upcycling stil.😉

Jeg overtog denne skønne gamle gård fra 1861 for en uge siden og er nu begyndt det store arbejde med at sætte den i stand med farver, kreative ideer, sjov indretning, havedesign og selvfølgelig i bedste genbrugs og upcycling stil. Det er et must, at det så vidt muligt bliver en istandsættelse med brugte og udsmidningsmodne ting. Det er jo i virkeligheden der, det bliver sjovt.

Første trin i det store arbejde er at få malet hele huset på alle flader, der er 313 m2, 27 vinduer og et ikke nærmere udregnet antal m2 vægflader, loftsflader, trapper og gulve.

Den fine gamle hall bliver nu malet rapsgul på alle flader pånær husets skelet som kommer til at træde smukt frem i hvidt. Et større antal liter maling i farverne rapsgul, kongeblåt, flaskegrønt, orange, bordeaux, lys gråblå, citrongult og hvidt fra Hadsten Farvehandel skal nu fordeles gavmildt ud i hele huset.

Et af mine første loppefund til det nye hus er fundet hos Århus Klunserne i Lading. Dette skønne gamle skab kørte jeg fluks videre til Hammel Autolak og fik malet i nøjagtig samme rapsgule farve som væggene.
I løbet af de næste 10 dage kommer skabet på plads i hall’en. På billedet inspicerer Jan fra Hammel Autolak og jeg det flotte arbejde.

Det gamle køkken males nu fra beige til hvidt, med en kongeblå væg og en flaskegrøn væg.
Den kongeblå væg kommer senere til at være base for en kæmpe kongeblå sættekasse, som skal indeholde ene musselmalede loppefund og arvegods.
Den flaskegrønne væg bliver base for et af mine yndlingsbilleder, en akvarel som jeg fandt på loppemarked for et års tid siden og byggede den sorte ramme med guldperlekant til.

Det sorte spisebord er loppefund fra Århus Klunserne. Stole og lampe er genbrugsfund fra DBA. De skønne klinker som skal lægges ned under brændeovnen er med middelalder billeder i blåt og hvidt.

De næste dage skal der males stuer – en blå, en grøn og en bordeaux.
Så gensyn ;0)

Du vil måske også kunne lide

2 Kommentarer

 • Reply
  Elisabeth
  18. august 2019 at 22:37

  Det bliver spændende at følge arbejdet med at få huset malet indvendig, samt se hvad der kommer af møbler ind. Har jo set dig i mesterskaber.
  God arbejdslyst.

  • Reply
   Dagmar Njord
   18. august 2019 at 22:39

   Tak Elisabeth ;0)

Skriv en kommentar