De 5 mest berømte malerier i verden “Pige med perleørering”

Johannes Vermeer, 31. oktober 1632- 12. marts 1675 (42 år)

De 5 mest kendte malerier i verden handler ikke bare om malerier, men i stor grad også om kunsterne bag de berømte penselstrøg. Jeg har valgt at forsøge at finde 5 store genbrugs krukker og lave min fortolkning af hvert maleri udefra alle de fortolkninger der findes på selvsamme maleri. Min fortolkning er således et spejl af alle de fortolkninger, men på en gammel genbrugs krukke.

Johannes Vermeer var en nederlandsk kunstmaler, der regnes som en af den nordeuropæiske baroks mest talentfulde malere. Kun 35 malerier er med sikkerhed malet af Johannes Vermeer; det måske mest berømte er Pige med perleørering (også kaldet Nordens Mona Lisa).

Det berømte motiv af en ung kvinde med den genkendelige blå hovedbeklædning samt en fremtrædende perleørering i venstre øre er malet i 1665.

Maleriet har levet et turbulent liv, hvor det igennem 200 år har været forsvundet, indtil det dukkede op på en kunstauktion i Haag i 1881. I 1994 gennemgik det en total restaurering, hvor de unikke farver blev genskabt. Oliemaleriets berømmelse har givet det navnet ”Nordens Mona Lisa”.

Denne krukke som er et loppefund var selvskrevet til “Pige med perleørering” da den har de “2 øreringe”. Jeg sleb den let med fint sandpapir og sprøjtmalede derefter toppen og den ene ring laksort og derefter den anden ring guld.

Jeg søgte på alle de fortolkninger jeg kunne finde på “Pige med perleørering” og printede dem ud på almindeligt printer papir. Derefter klippede jeg alle printene ud og decoupagede dem på krukken med decoupagelim og en pensel. Printene er limet på helt tilfældigt og der hvor jeg syntes det så pænt ud. At decoupage er et hyggeligt puslespil. Da alle print var limet på plads stod krukken og tørrede et døgns tid og derefter fik den 3 lag trælak penslet på, et lag af gangen.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar