En ny drivhus have bliver til, del 2

Drivhushaven vokser. Så fik jeg lagt fliser, pigget marksten, lavet kanter, støbt stolper og samlet det ene drivhus. Glæden er stor og armene lange. Men det opvejes stort af glæden ved at se haven vokse.

Jeg pigger sten langs huset. Det er smukt og en langt lettere måde at styre det faktum at gamle huse sjældent står i vinkel eller er lige. Men det skjules fuldstændigt idet man ikke kan se om pigstenene måler et par cm. mere eller mindre i bredden.

Sikringen af fliserne ud mod gårdspladsen og gruset sikres ved at blande en del cement og fire dele sand og pigge stenene ned i blandingen.

Støbning af stolper er let og enkelt. Start med at bore et hul med et pælebor i den dybde du har brug for. Jeg har en hul dybde på ca. 70 cm.

Dernæst sættes stolpen ned og der stampes lidt jord omkring stolpen, lige nok til at den kan reguleres. Brug et vaterpas til at lodde stolpen af så den står lige. På toppen mellem stopperne lægger jeg et bræt til at lægge vaterpasset på for at sikre at stolperne står lige højt. Det kan godt kræve at man flere gange løfter stolpen op og i hullet til den er i vater med den forrige pæl.

Når stolpen står i vater, både i højden og langs siderne, hældes lidt mere jord ned i hullet og der stampes igen. Jeg bruger bare enden af min kost. Derefter hælder jeg stolpebeton ned i hullet til der er ca. 20 cm. fra hulkant, stamper betonen godt til, sikre igen at stolpen er i vater og hælder så en sjat vand ned til betonen. Til sidst kommer der jord på til hulkant.

Der skal altid være jord i bunden af hullet, ikke beton, for ellers vil stolpen rådne.

Her ser man det bræt som jeg ligger vaterpasset på for at få højden på stolperne i vater.

Så blev drivhusene leveret i midten af indkørslen ;0)

Jeg har valgt 2 mindre hexagonal drivhuse i stedet for et større, da jeg synes at den trekantede plads bliver mere spændende og indbydende end hvis der havde stået et større drivhus. Det får pladsen til at syne større.

I En drivhushave bliver til, del 3 samler jeg det næste drivhus, får monteret stolpe overlæggere, malet espalier, plantet og indrettet ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar