Naturen og loppefundet

Der findes ingen dygtigere designer end naturen. Jeg elsker at være i naturen, analysere den og studere dens opbygning.

I min urtehave blomstrer lige nu Morgenfruer og Hjulkrone. De får lov til at vokse imellem hinanden, som det passer dem, og synet var så smukt, så jeg fotograferede det.

Dagen efter var jeg et smut hos Århus Klunserne i Lading, det sker meget ofte, og fik øje på en smuk, stor blå glasvase samt en orange stribet lidt mindre glasvase. Da jeg så vaserne, så jeg pludselig også fotoet med morgenfruer og hjulkrone.

Jeg er visuel indrettet. Jeg ser og opfatter alt i farver og billeder. Har jeg set en form, farve eller et billede, glemmer jeg det ikke, mens det der skete for en uge siden kan være meget langt væk i hukommelsen ;0), nogen kalder det alderdom!!

Vaserne kom med hjem. Ideen om at genskabe farvekombinationen fra morgenfrue fotoet skulle prøves af. Sammen med nogle turkis opaline glaspokaler fundet på bagagerumsmarked sidste sommer, en lille samling musselmalet/mågestel opsatser(også loppefund), samt en fantastisk skulptur af en hest, fra keramikeren Ivan Panov’s hånd, blev de en del af et smukt stilleben. Det skønne kakkelbord har jeg bygget for nogle år siden efter at have fundet de 20 kakler hjemme på mine forældres loft. Min mor malede dem tilbage i 1962, 3 år før der var tænkt på mig.

Bordet er bygget af en krydsfinerplade, ben som er høvlet i facet og almue lister skåret i smig. Derefter har jeg malet bordet hvidt, siden afdækket det med malertape og spraymalet almue listerne guld. Jeg holder meget af det lille kakkelbord.

Lige nu glædes jeg over mit orange-blå stillleben og hvem ved hvornår jeg igen kommer til at kigge på nogle farver i naturen og falder over nye skønne loppefund. Kender jeg mig ret sker det nok snart ;0).

Naturen er fantastisk, spørg bare Antoni Gaudi og Claude Monet.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar