En ny drivhus have bliver til, del 1

Sidste efterår flyttede jeg ind i denne her skønne gamle gård fra 1861. Siden har jeg bygget, tømret, malet og flytter rundt. Nu er foråret endelig kommet og et stort ønske om at få den gamle have formet er endelig inden for rækkevidde.

Det første jeg tager fat i er at få flyttet de 300 potter som, da jeg flyttede ind, blev placeret hvor det var plads, nemlig i hjørnet af gårdspladsen. Det er netop i det hjørne jeg drømmer om at få en drivhusoase. Så potterne må flyttes.

Så er potterne flyttet og hundehuset brækket ned. Det tog kun 3 dage ;0). Ind kommer 8 m. sand og 400 Lahema 50 x 50 sten. Så er jeg i gang.

Sandet er rettet af og jeg er begyndt at køre fliser ind.

Indimellem tager jeg en pause fra flisearbejdet.

Her har jeg bestemt at jeg gerne vil have et staudebed så jeg går i gang med at skære kanter og fjerne græsset og ukrudtet.

I ca. halvdelen af mine potter er der plantet Hosta (Funkia). Jeg er glødende forelsket i den plante. Med sine smukke store blade i et utal af grønne nuancer er den et must i enhver have. Hosta er en utrolig let og hårdfør plante. Den tåler tørke og hård frost og er let at dele.

Hosta er let at dele. Hvert 3. år deler jeg mine potte Hosta. Vend potten på hovedet så planten kommer ud af potten og brug en spade til at hakke planten i stykker. Hver plante deles i 4.

Hostabed i fuldt flor ca. en måned efter deling og genplantning. I sandhed en smuk plante.

Det fantastiske forår viser sig fra sin smukkeste side. Forsytia, ribis og hæg blomstrer om kap med stedmoder og påskeliljer.

I en ny drivhushave bliver til del 2. skal jeg montere drivhuse, pigge kantsten og indrette. Det bliver sjovt. Ses ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar