Giv din loppefunds genbrugs stol nyt betræk

Jeg elsker genbrug. På et loppemarked fandt jeg disse smukke dansk designede stole. De er fra 1960,erne og meget smukke og enkle i deres design.

Jeg har valgt at betrække dem om, (det gamle betræk sidder under det nye), men dels var det sorte betræk slidt og dels syntes jeg den sorte farve var meget markant i den gule gang hvor stolene står.

Det er let at skifte betræk. Det kræver 1 m. møbelstof, (til 2 stole), og en hæfteklamme maskine.

Start med at skrue stolesædet af. På denne stol var det let da sædet kun er fastgjort med 2 skruer.

Klip stoffet i en passende firkant så der er rigeligt af stof til at bukke om som vist.

Kig efter at mønsteret på stoffet ligger lige i forhold til sædet. Klips de 2 modsatte sider fast mens du trækker i stoffet så det sidder stramt. Derefter klipser du de 2 modsatte sider på samme måde så stoffet sidder fint stramt på sædet. Dernæst klipses hjørnerne ved at starte med at klipse i midten af hjørnerne og så trækker du stoffet på plads ved at trække i det og klipse stoffet i små folder rundt. Husk at hvis du har klipset forkert kan du bare trække klipsens op igen ved at rykke forsigtigt i stoffet og prøve igen.

Når du er hele vejen rundt så klip det overskydende stof af og klips det stof der “stritter” fast så det ligger plan med sædet. Skru sædet fast igen og den stol har fået nyt look. Det er let.

God fornøjelse ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar