Lækre vinter kager med chokolade og hakkede mandler

Lige nu er der vinter og sne i Danmark. Der er også Corona og landet er lukket ned. Så lige nu er der brug for hygge og kreativitet- og kager.

Disse vinterkager med chokolade og hakkede mandler er lette at lave og smager skønt.

Du skal bruge: 250g. smør, 250g. flormelis, 2 tsk. vaniljesukker, 1 æg, 75g. mandler, 300g. hvedemel, 1 tsk. bagepulver og 150g. hakket chokolade. Du kan også bruge lakridspulver, tørrede tranebær eller marcipan. Det er helt op til dig. Til glasuren: Lidt flormelis, vand og en frysepose.

Start med at røre det bløde smør sammen med florsukker og vanilje. Ælt det godt i 5 min. Tilsæt ægget og ælt dejen til den er smidig og blød. Hak mandlerne til mandelmel og tilsæt mandelmelet, bagepulver og rør godt. Tilsæt hakket chokolade og rør det hele sammen.

Tag et stykke bage papir og skovl noget af dejen ud på papiret og rul bagepapiret sammen og dejen og pres det sammen til en fast pølse. tryk siderne ind og pak enderne sammen om pølsen som vist.

Put dej pølserne i fryseren og lad dem hvile til de er frosset.

Når dejen er frosset tages de op af fryseren og de er nu lette at skære i tynde skiver som puttes på bagepladen og bages ved 200g. til de er let brune, ca. 7-8 min.

Tag kagerne ud og lad dem køle af til de er kolde.

Bland flormelis med en lille slat vand og rør glasuren til en sej masse, den må ikke kunne løbe. Put glasuren i en frysepose og klip et lille hul i det ene hjørne. Klip hellere et for lille hul end for stort. Du kan altid klippe mere af. Sprøjt glasuren i små snefnug på kagerne og lad dem blive kolde. Så er dine vinter kager klar, uhmmmnnn. God fornøjelse ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar