MesterSkaberne program 3

Så nåede vi til Mesterskaberne DR1 program 3. Tema – haverum.

1. dag – byg en form for blomsteropbevaring. Byggetid 2 1/2 time. Anton og jeg havde spottet det fine grønne genbrugsvindue og blev hurtigt enige om at bygge en mistbænk.

En mistbænk er en drivkasse (lille drivhus) eller et varmebed. Det besynderlige navn skyldes det tyske ord Mist = “møg”. En mistbænk er altså en møgbænk. Erfaringen havde nemlig vist, at møget udvikler varme, når det bliver lagt ned med et lag dyrkningsjord oven på. Varmen kan udnyttes til at “drive”, dvs. dyrke, kulturerne til høst tidligere, end det ville lykkes på friland.

Vi har begge mistbænke derhjemme og har rigtig god erfaring med sådan en fætter. Denne mistbænk er bygget, så den kan stå på en by altan, da den er høj og smal. Vi syntes, at ideen er vigtig at udbrede. En mistbænk kan give så megen glæde på meget lidt plads. Som du kan se, skal der ikke mange materialer til at bygge den. Minimal anstrengelse, maximal planteglæde.

Dag 2. Den store opgave. Byg et 2. pers. havemøbel af en kabeltromle.

Det er gjort før og det er set før. Så kunsten var at nytænke et sådan møbel. Vi byggede en tete a tete sofa. Det betyder, direkte oversat, hoved til hoved eller ansigt til ansigt. Eksempelvis et møde eller fortrolig samtale.

Vi havde lyst til at lege med formen og farver. Et dynamisk møbel i leg med farvespil, som kun kan ses fra den ene side. Går man fra venstre mod højre, ser man det flotte farvespil, som snor sig rundt om sæderne. Går man fra højre mod venstre, ser man kun træfarvet. Sæderne er bygget af kabeltromlen så de svæver imellem trælameller, hvilket gør at sofaen får et let og legende udtryk.

Lamellerne er bygget af brugte træpinde høvlet ned til 3 cm tykkelse.

Hynderne på farvesiden er syet af stribet stof, og på træsiden af træfarvet stof.

Det er lidt af et kunststykke at bygge de “svævende” sæder hvilket Anton byggede til perfektion.

Den skønne tete a tete i dejligt selskab med en flok duftende mynter og røde pelargonier.

Vi er stolte og glade for vores fine tete a tete. I dag pryder den skønne sofa min gårdhave.

Vi ses på næste onsdag til MesterSkaberne program 4. På gensyn ;0). Anton og Susanne

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar