MesterSkaberne program 5 – Filurkatten og Eventyrtræet

Cykler, cykelhjul, cykelstel!!!!!

Byg et opbevaringsmøbel af cykelhjul på 2 1/2 time. Den korte opgave bliver aldrig Antons og min favorit disciplin. Der er simpelthen for kort tid til at fordybe sig i opgaven. Op på genbrugshylderne og se hvad vi kunne få øje på. En gammel stol med en oval ryg fangede vores opmærksomhed. Sammen med nogle eger, et kosteskaft og reflekserne på cykelhjulene kom Filurkatten til verden.

Filurkatten er også et resultat af IKKE at bygge videre på det oplagte – cykelhjulet, men for at se, hvor langt vi kunne trække kreativiteten med de knap så oplagte dele af hjulet – eger og reflekser. Og sikkert er det. Uanset hvor vi stod i forhold til den finurlige kat så fulgte dens øjne en med et intens blik ;0)

Anden dag – den store opgave. Byg et spisebord af 4 rustne cykelstel.

Det er jo oplagt. Hver gang man ser rustne cykelstel tænker man jo helt automatisk SPISEBORD !!!! Eller? Nej, jeg tænker det IKKE ;0)

Men det bygger vi da så bare. Sammen med en stor stabel gamle skårede tallerkner fandt vi på Eventyrtræet. Og det er ret let. Brug en mosaik tang, et håndklæde og en hammer. Pak tallerknerne ind i håndklædet og brug hammeren til at slå tallerknerne i stykker ved at slå let på de indpakkede tallerkner. Åbn håndklædet og tallerknen ligger knust, lige så fint, i stykker, som kan klippes til med mosaiktangen. Og det gør man så igen og igen og igen og igen…

Alle stumperne er limet på en vandfast krydsfinerplade, som er skåret rund med en dia. på 125 cm, så 6 personer let kan sidde rundt om det. Lim mosaikkerne på med fliseklæb. Jeg bruger en lille plasticpose, som jeg klipper et lille hjørne af, så jeg kan sprøjte fliseklæben på hvert enkelt stykke mosaik, da fliseklæb tørrer ret hurtigt. Hvis jeg trak klæb ud over et større område på pladen, ville det være tørt, før jeg overhovedet var bare halvt færdig med at placere mosaikkerne.

Det kræver mange tusinde små mosaikker at dække en bordplade, men det er et sjovt puslespil. Men indrømmet – det var et ambitiøst projekt, og vi var flere gange ved at tvivle på, om vi kunne nå det. Dertil kom at Anton, som ikke havde svejset mere end 2 gange før, brugte længere tid på at regne ud, hvordan han fik alle cykelstels delene til at balancere i forhold til hinanden, inden han resolut svejsede alle delene fast til bordpladen og til sidst, da alle cykeldelene var sammensvejset, skar det hele frit af bordpladen igen. Super kreativt tænkt og enkelt ;0D
Hans forståelse for smukt formsprog taler for sig selv. Jeg kunne ikke have ønsket det smukkere. Der er en grund til, at jeg aldrig tvivlede på, at hvis jeg overhovedet skulle overveje at deltage med nogen i denne dyst, skulle det være Anton. Vi tænker ens.

Når alle mosaikkerne er limet fast til bordpladen bør fliseklæben hærde i 24 timer inden fugning, og efter fugning igen en hærdetid på 24 timer inden man kan polere mosaikbordet op. Vi havde bare ikke 24 timer, hverken til det ene eller andet. Vi havde en nat. Derefter 2 1/2 time til fugning og polering. Det kan man ikke, men vi gjorde det. Vi polerede hver enkelt lille mosaik op med en klud uden at ramme fugerne og det havde vi 1 1/2 time til.
Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg bandede mig selv langt væk for min optimisme i planlægningsfasen. Men det er under pres, at man virkelig finder ud af, hvor meget man kan, når man skal. Vi gjorde det og blev ugens MesterSkabere. Man kan meget med meget lidt ;0)

Men som med andre kampe kom vi heller ikke ud uden sværdslag. Begge vores hænder var fulde af vabler og sår efter intens brug at mosaiktangen. Men hele kampen værd.

Vi ses på næste onsdag i MesterSkaberne på DR1. Anton & Susanne

Vi polerer på tid og er totalt focuserede ;0D Det er et sigende og sjovt billede.

https://www.dr.dk/drtv/se/mesterskaberne_123557

Du vil måske også kunne lide

4 Kommentarer

  • Reply
    Jette Risager
    25. juli 2019 at 10:19

    Meget inspirerende at se det, du og Anton får ud af gamle materialer og svære opgaver 😊 Holder I kurser, hvor man kan lære hvordan man gør?

  • Reply
    Dagmar Njord
    25. juli 2019 at 20:10

    Kære Jette
    Tak for din interesse.
    Jeg planlægger en del forskellige kurser senere. Følg med her på bloggen hvor de løbende vil blive annonceret.
    Kh. Susanne

  • Reply
    HRH
    30. juli 2019 at 19:40

    Simpelthen så fint og kreativt! Hvad er det langs kanten på bordet?

    • Reply
      Dagmar Njord
      30. juli 2019 at 20:27

      Hej igen HRH.
      Tak ;0)
      Det er en tynd træ finér liste som bare er limet og skudt på med en sømpistol og derefter malet hvid. En simpel og billig løsning. Den sættes på bordet inden det bliver fuget og agerer dermed fugekant.
      Mh. Susanne

Skriv en kommentar