Peters nemme islagkage

Denne islagkage er af den nemme og billige slags men også, hvis du spørger mig, den lækreste. I hver islagkage er der 3 l. is, 1 l.nougat, 1 l. trefarvet og 1 l. vanilje is + 4 chokolade barer, knuste makroner, marcipanlåg, fondant mærke og snor, piskede flødeskums rosetter, toms chokolade ringe, guldglimmer, frysetørrede hindbær og glasur til navn. Den tager ca. 20 min. at lave og er et hit til hver en tid.

Start med at fore en springform med bagepapir. Skær dernæst den første farve is, nougat, i skiver og læg dem ned i formen. Brug derefter en paletkniv til at glitte isen flad.

Skær 4 chokolade barer i små bidder, her er brugt 2 karamel og 2 peanut barer, tryk dem ned i nougat isen og fortsæt med at skære den trefarvede is i skiver. Glit skiverne. Knus makroner og put dem ovenpå islaget. Dernæst skær vaniljeisen i skiver og glit den med paletkniven.

Rul marcipan ud mellem 2 lag bagepapir og skær en cirkel efter en tallerken som er lidt mindre end spring formen. Læg marcipanen ned på isen med bagepapiret opad og træk bagepapiret af. Sæt lagkagen i fryseren mens du laver fondant pynt.

Rul hvid fondant ud og skær et gave mærke som vist her. Stik en lille cirkel ud i gavemærket til snoren. Jeg har brugt et sprøjtetylle som udstikker. Rul to tynde pølser af fondant i forskellige farver og sno den og hinanden til en snor.

Tag lagkagen ud af fryseren. Træk snoren igennem gavemærket og placer dekorationen på kagen. Sprøjt flødeskum i små cirkler rundt langs islagkagens kant. Put en chokolade ring på ca. hver anden flødeskums cirkel, og pynt med guld og frysetørrede hindbær. Lav lidt glasur, her med cacao og sprøjt navn på. Du kan enten lave en bagepapirs tylle eller bruge en lille sprøjte pose. Så er islagkagen færdig og kan lægges i fryseren til brug. Det er let. Inden servering tages islagkagen ud af springformen, bagepapiret trækkes af bunden og placeres på et fad. Velbekomme ;0).

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar