Appelsinfarvet syrum

Velkommen i mit kreative maskinrum.

At det blev orange skyldes farven på mine sysakse, som i grunden var vældig skønne og orange sysakse – orange syrum ;0)

Orange farvesymbolik: Orange er en varm farve. Tænk på ild, som bl.a. symboliserer begejstring eller at være optændt af noget. Orange er en sekundærfarve, der er blandet af to primærfarver(grundfarver) nemlig gul og rød. Det menneskelige øje opfatter orange, når det betragter lys med en dominerende bølgelængde på gennem 585 og 620 nanometer.

Orange er glæden og kreativitetens farve. Farven fremmer en følelse af generel velvære og følelsesmæssig energi, såsom medfølelse, lidenskab og varme. Orange øger aktivitetstrangen, giver lyst til socialisering, stimulerer mental aktivitet og øger iltforsyningen til hjernen samt øger følelsen af tilfredshed og sikkerhed.

Vil du gerne lege lidt med farver selv, uanset om det er vægmaling eller møbelmaling så husk, at du kan kreere mange forskellige nuancer og toner fra en bøtte orange maling.

Ønsker du lysere orange, så bland lidt hvidt i malingen.

Ønsker du en mørkere orange, så bland lidt sort i malingen.

Pas på med at komme for meget sort eller hvidt i din orange maling på en gang. Rør malingen godt igennem med en rørepind og tjek resultatet, så du ikke forandrer den oprindelige orange for meget. Bland sort/hvid lidt af gangen. Du kan altid blande mere i.

Genbrugsmøbler og loppefund kan få et helt nyt liv med en klat maling, og husk, du kan altid male om. Kun fantasien sætter grænser ;0D

Som med alt andet er de fleste af tingene i mit syrum genbrug og upcycling. Den skønne orange stol og det lille knyttede tæppe er fundet hos Århus Klunserne i Lading, oldemor fletstolen og det malede orange bord er fra en genbrugsbutik, de to billeder på væggen ved siden af oldemor fletstolen er nogle kunstlærreder, der er klæbet på rester af krydsfinerplader der var i overskud fra et mosaikbord, malet samme farve som væggen og påsat lærrederne med dobbeltklæbende tape.

På billedet med sysaksene ligger et igangværende projekt, som skal blive til en fødselsdags dug. Mere om den senere ;0)

Hvis du som jeg, er madglad, er det sansynligvis ikke en god ide at male dit køkken orange, da farven øger appetitten, velbekomme ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar