Den grønne genbrugs bænk

Den grønne bænk er et resultat af 2 gamle brugte stole som jeg har fundet på et loppemarked.

Jeg har lige åbnet min egen jule butik i hjertet af Viborg i Danmark og manglede en bænk til pynt i mit jule vindue. Med en rest træplade og de to af stolene var bænken hurtigt bygget.

Jeg begyndte med at skille stolene forsigtigt ad. Ryggen af stolen er bevaret hvor benene går lige igennem. Benene fortil er skåret af.Dernæst skar jeg en plade til med de 4 hakker hvor ryggene binder i pladen. Dernæst har jeg på bagsiden af pladen målt ud hvor jeg gerne vil gave de 2 løse ben. Så har jeg boret huller i ben og plade. Puttet lim i hullerne og limet dem sammen med dyvler (små træ pinde). Endepladen der udgør ben i den anden side af bænken er på samme måde sat sammen med bænkepladen. Ved at bore tre huller igennem bænkepladen ned i toppen af benpladsen og så limet sammen med dyvler. Jeg har boret 2 ekstra skruer i ned igennem bænkepladen og pladebenet.

Jeg har skruet skruer ned i de 4 dyvler for at stabilisere de pålimede ben. Så har jeg med træspartel spartlet ovenpå skruerne for at dække hullerne så man bagefter ikke kan se hvor skruerne er. Efter 4 timer har jeg slebet spartelen ned så bænkepladen var helt jævn og klar til maling.

Derpå malede jeg bænken med træmaling. Da bænken var godt tør monterede jeg en afdæknings folie på bænkepladen med mit firmanavn. Nu var det kun bogstaverne der kunne males. Derefter sprøjtede jeg bogstaverne guld farvet og da de var tørre limede jeg bladguld oven på bogstaverne. De fik lov til at tørre op til næste dag hvor jeg så kunne trække afdæknings folien af så kun bogstaverne stod tilbage i guld. Til sidst lakerede jeg bænken med trælak 3 gange.

Bænken står nu og pynter i det ene af mine julebutiks vinduer. Genbrug er sjovt, billigt og sund fornuft og jeg fik min julebænk :0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar