DIY decoupage krukke med 60ér design

Jeg har en yndlings skål. Skålen er skabt af keramiker Jørgen Søe og en gave fra en fantastisk kvinde som jeg har stor beundring for. Det giver skålen dobbelt betydning for mig.

Jeg kigger dagligt på den fantastiske skål og glædes over den. Min dejlige fætter og hans lige så dejlige kone besøgte mig og særligt min fætters kone var helt forelsket i skålen og det fik mig til at se den med nye øjne. Da jeg nogle dage senere kiggede ned i skålen så jeg pludselig det smukke mønster som en cirkel af blomster. Derved kom ideen til krukken.

Jeg fotograferede skålen oppefra og printede fotos ud i forskellige str. Dernæst klippede jeg en masse fotos ud.

Krukken som jeg har valgt at decoupage er en ganske almindelig sort, lidt kedelig, krukke som først blev sprøjtet guld i toppen og dernæst grøn resten af vejen. Krukken er sprøjtet i alt 4 gange med hver farve.

De den var tør satte jeg krukken op på køkkenborden da det for mig er en rigtig arbejde højde. Så smurte jeg, med en pensel, decoupage lim på krukken og limede cirklerne på så de overlapper hinanden. Pensel godt med decoupagelim ovenpå cirklerne så der både er lim under og ovenpå cirklerne.

Da decoupage var færdig stod krukken til tørre til næste dag.

Jeg limede bladmetal guld på krukke halsen, dette er vist i et tidligere indlæg (https://dagmarnjord.com/genbrugs-krukke-med-kant/)

Til sidst penslede jeg krukken med 3 gange trælak, et lag af gangen og tørretid ca. 3 timer hver gang.

Det er et hyggeligt arbejde og ikke svært. Kan du finde en brugt eller slidt krukke er det kun en fordel. Rigtig god fornøjelse ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar