DIY musselmalet decoupage krukke

Et af mine yndlings stel er og bliver det danske musselmalede spisestel, designet i 1775 på den kongelige danske porcelæns fabrik. Mønsteret er stiliserede chrysanthemum og potentil med småblade.

Som den grønne 60ér krukke i forrige indlæg er tallerkner og låg fra mit musselmalede spisestel fotograferet oppefra og derefter printet på almindeligt fotopapir, klippet ud og decoupage på en, i dette tilfælde, kæmpe krukke med decoupage limlak.

Krukken som jeg har valgt at decoupage er en ganske almindelig grå, lidt kedelig, krukke som først blev sprøjtet blå i bunden og dernæst sølv i toppen. Krukken er sprøjtet i alt 4 gange med hver farve.

De den var tør satte jeg krukken op på køkkenborden da det for mig er en rigtig arbejde højde. Så smurte jeg, med en pensel, decoupage lim på krukken og limede cirklerne på så de overlapper hinanden. Pensel godt med decoupagelim ovenpå cirklerne så der både er lim under og ovenpå cirklerne.

Da decoupage var færdig stod krukken til tørre til næste dag.

Jeg limede bladmetal sølv på krukke halsen, dette er vist i et tidligere indlæg (https://dagmarnjord.com/genbrugs-krukke-med-kant/)

Til sidst penslede jeg krukken med 3 gange trælak, et lag af gangen og tørretid ca. 3 timer hver gang.

Det er et hyggeligt arbejde og ikke svært. Kan du finde en brugt eller slidt krukke er det kun en fordel. Rigtig god fornøjelse ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar