Flora Danica nytårsbord i guld og grønt

Det danske Flora Danica porcelæn er utroligt smukt. Det er, efter min mening, et af de smukkeste stel der eksisterer. Mit Flora Danica stel er håndmalet af min mor i begyndelsen af 1960’erne og ældre end mig og således altid været i mit liv.

Flora Danica er et håndmalet pragtstel af porcelæn dekoreret med billeder af danske planter hentet fra farveplancherne i det botaniske billedværk Flora Danica. Stellet bestod af et middags- og dessertservice og blev udført af Den Kongelige Porcelænsfabrik, nu Royal Copenhagen, 1790-1802.

Ifølge traditionen skulle stellet været en gave fra Christian 7. til den russiske kejserinde Katharina den Store. Hun døde, inden det blev færdigt.

Stellet blev taget i brug 29. januar 1803 til kongens fødselsdag. Af dets 1802 dele er der bevaret 1530. Det er dermed det største af 1700-tallets store europæiske porcelænsstel.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar