Portræt DIY “til og fra” kort på træ skiver

Jeg var i gang med at save nogle brændeknuder og kom til at tænke på om det i grunden ikke var muligt at lave noget andet end brænde ud af dem. Jeg skar nogle skiver at brændet og tog dem med ind i mit kreative værksted. Efter at have kigget på skiverne en rum tid kom jeg til at tænke på “til og fra” kort. Langt de fleste kort på gaverne bliver smidt væk og det er da et enormt resursespild. Hvad nu hvis man kunne lave kort som fortalte en historie og blev gemt og hængt på juletræet med det samme.

På mine kort er en del af min kære familie. Dejlige minder og stor kærlighed. På bagsiden står skrevet hvem gaven er til og fra. Man kan også skrive årstal på.

Kortene er lette at lave. Kan man ikke selv skære skiver kan man let få en bekendt til at skære nogle for sig. Det kræver kun en geringssav. Skiverne er ca. 0,5 cm. tykke.

Find nogle fotos af de portrætter du gerne vil bruge, eller som vist her, servietter med musselmønster og klip dem til så de kan være på træskiven. Jeg klipper fotos ud med en zigzag saks, fordi jeg synes det ser fint ud. Servietterne klippes i de bidder du vil bruge og skilles ad. Du skal kun bruge det øverste lag. Mine fotos ligger på min pc så jeg printer dem ud på 100g papir. Jeg kan have mange fotos på et stykke papir.

Pensel rigeligt med limlak på skiven og placer fotoet og pensel limlak ovenpå ud over hele fotoet og skiven. Lad tørre. Bor et hul øverst i skiven og spray det med spraylim og drys sneglitter over.

Bind en lille sløjfe og lim med limpistol eller hoppylim sløjfen på over hullet ved kanten og træk derefter et bånd ind i hullet og slå en knude på enderne.

Så er kortet klar til at skrive på bagsiden med en sprit tusch. God fornøjelse ;0)

Du vil måske også kunne lide

1 Comment

Skriv en kommentar