Mumitroldens Jule Eventyr DIY kræmmerhus

Med sine 75 år er Mumitrolden en ældre herre, men højt elsket. Mine børn er vokset op med den tykke, elskelige, hvide trold og alle hans fantastiske venner og de er stadig kæmpe fans af ham. En gang Mumi fan – altid Mumi fan. Derfor måtte vi jo have Mumitrolden på juletræet.

Tove Janssons historier og figurer er kendt og elsket af børn og voksne over hele verden. Den første bog om Mumitroldene udkom i 1945. Her er Mumitrolden på jagt efter sin eventyrlystne far, der er stukket til søs med de selvlysende Hatifnatter. Heldigvis finder han sin far igen og også Mumidalen, der er familiens hjemsted. Sådan er det i de fleste Mumibøger. Den finlandssvenske forfatter, maler og tegner har nemlig en særlig evne til at kombinere det eventyrlige og faretruende med det hjemlige og hyggelige, det nære og det fjerne. En kontrast, som cementeres af det iskolde og skarpe nordlys, der stråler over Mumifamiliens hyggelige, kakkelovnslignende hus.

Jeg fandt nogle Mumitrolde julebilleder på nettet og har printet dem ud på 100g papir. Dernæst har jeg lavet en papform ved, med en passer, at tegne en kvart cirkel. Jeg pladserer papformen på billedprintene, på den del af billedet jeg gerne vil have med. Så tegner jeg med blyant rundt om papformen. Klip kræmmerhuset ud. Jeg har brugt en zigzag saks med en almindelig saks er også fin.

Dernæst klipper jeg nogle strimler af crepepapir og klipper frynser i dem ned til en 1cm fra kanten. Der skal bruges 2 frynsestrimler til hvert kræmmerhus, da frynserne limes oven på hinanden, så frynserne ligger dobbelt.

Tegn med en passer en streg rundt på bagsiden af kræmmerhuset. Stregen er til at lime frynsestrimlerne på efter, så de sidder lige, set fra forsiden.

Lim 2 frynsestrimler oven på hinanden med limstift langs blyantskanten.

Lim zigzag bånd langs kanten. Lad den bid af kræmmerhuset, som limes oven på hinanden forblive i et enkelt lag frynser, så kræmmerhusets zigzag kant ikke bliver dobbelt tyk.

Lim langs den anden af kræmmerhusets kant og “drej” den kanten på plads ned i den limede kant. Skær en hank (lim 2 stykker papir sammen til hank så den bliver stabil) og lim den på indersiden af kræmmerhuset midt for på begge sider.

Hvis du ønsker et “frosted” look på dit kræmmerhus skal du, spraye kræmmerhuset med et tyndt lag limspray og drysse sneglitter over den sprayede flade. Lad kræmmerhuset tørre et par minutter. Nu er dit Mumitrolde kræmmerhus klar til ophæng.

God fornøjelse ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar