The nightmare before Christmas juleklip

Tim Burton skabte denne fantastiske historie i 1993, og en fantastisk familiefim. Musikken blev nomineret til en Grammy og filmen blev nomineret til en Oscar® for ”Best visual effects”.

Hovedpersonen er Jack Skellington, figuren der er kendt fra Radiserne som Den store Græskarmand, der er konge i Halloweenbyen, bliver træt af den samme fest år efter år, så da han finder julebyen bliver han vildt begejstret, Jack misforstår meningen med julen ud fra sit Halloween-synspunkt og tror at Julemanden er Fuglemanden, en grum og væmmelig figur. Derfor vil han forbedre julen ud fra sin egen (forkerte) opfattelse af hvad julen er ved selv at være Fuglemanden fordi han er træt af at være Den Store Græskarmand hele tiden. Så han får kidnappet Julemanden for at kunne træde i hans sted. Men det går ikke så godt, og den kidnappede julemand får sit job tilbage.

Jeg elsker historien og derfor måtte jeg jo også have den med på mit juletræ.

Start med at klippe kræmmerhuse efter en skabelon. Lim derefter stribet crepe papir på kræmmerhusformen eller tegn og klip kræmmerhuse ud af genbrugs nodepapir.

Klip strimler af crepepapir ud og lim to strimler sammen men kun en 1 cm. ind på papiret som vist på foto så man kan klippe dobbelt frynser.

Tegn med en passer en streg ca. 1 cm. nede på kræmmerhusets bagside så du har et kant til at lime frynsekant på efter som vist.

Vend kræmmerhuset og lim dekoration på. Her er det en lollypop udklip printet ud fra nettet og zigzag bånd og et printet billede, fundet på nettet og klippet med en zigzag saks der er limet på som dekoration. Drej kræmmerhuset på plads og lim der langs kanten. Stik en saks i kræmmerhuset som modvægt så du kan trykke de limede kanter sammen uden at trykke kræmmerhuset fladt.

Lim crepepapir på et stykke pap og lim det dobbelt sammen så hanken bliver stærk og stabil. Lim hankene på.

Derefter spray med spraylim på lollypoppen og drys med sneglitter og langs de udklippede billeder og drys med sølv eller guldglitter.

Bild 2 sløjfet og klip 2 bidder af et træ grillspyd som males sorte med en sprittusch og lim dem på lollypop kræmmerhuset som vist.

Så er kræmmerhusene klar til at blive hængt op ;0)

De fine træ lollypop og gave mærke ophæng er lette at lave. de er lavet på træskiver og fremgangsmåden findet her https://dagmarnjord.com/portraet-diy-til-og-fra-kort-paa-trae-skiver/

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar