Fra affald til kunst

Blåmuslinge skaller fra en fiskesuppe, 3 gamle kasserede dukker og nogle pinde fra haven. Jeg syntes det er sjovt at udfordre mig selv og bruge det som alligevel skal smides ud. Det koster ingen penge, udover lidt lim, lidt guldspray, en oasis kugle og 6 små “ædelsten”.

Det hele er blevet til et guldtræ som er solidt plantet i en af mine yndlings potter lavet af en litauisk keramiker ved navn Dangria.

Blåmuslinge skallerne stammer fra en skøn aftensmad med mine naboer og da vi havde spist spurgte jeg om jeg måtte få skallerne. Dukkerne fandt jeg i en affaldsspand og pindene er storm affald fra min skønne lindetræ som står ude på gårdspladsen.

Jeg startede med at klippe håret af dukkerne og derefter putte lim fra en limpistol på hovedet af dukkerne for at give dem en anden hovedform. Limen skal på af flere omgange men det stivner på bare et par minutter så det går hurtigt. Bliv ved med at putte lim på til hovedet har den form du gerne vil have.

Derefter malede jeg en pind stribet og sprøjtemalede 3 andre guld.

Jeg stak de malede pinde ind i en oasis kugle for at vide hvor de skulle være senere og vide hvor bunden på træet var. Jeg trak pindene ud igen og gik i gang med at lime blåmuslinge skaller på kuglen. Jeg har limet dem på på kryds og tværs uden nogen form for struktur. De er limet på med en limpistol.

Dukkerne skar jeg i stykker så det kun var hoved, arme og ben og de blev så limet på hvor jeg syntes det passede. Hullerne mellem skallerne og dukke delene har jeg fyldt med lim.

Derefter limede jeg de 3 guldsprayede pinde i de huller i bunden jeg tidligere havde lavet så jeg havde noget at holde i mens jeg sprayede kuglen. Da den var tør, det tager ca. en lille time, limede jeg den stribede pind fast.

På nogle få skaller har jeg limet lidt blad sølv på med en limstift bare ved at gnide lidt af sølvbaldet på med fingrene. Til sidst har jeg puttet tør oasis i potten og presset grenene ned så de sidder godt fast og puttet lidt mos i bunden.

Til sidst har jeg limet 6 små “ædelsten” på dukkernes hoveder. Det er ikke svært. Du kan lave kunst ud af alt muligt skrald og det er sjovt ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar