Fra kedelig slidt til smukt Art Deco

Et gammelt, slidt og kedeligt bord, fundet på loppemarked har med få midler fået et nyt og glansfuldt liv. Jeg elsker ArtDeco perioden som ligger fra 1920-1939. Stilen har oplevet en genopblussen flere gange. Den øver stadig indflydelse på nutidens kunst og design.

Oprindeligt kan ArtDeco relateres til konstruktivisme, kubisme, modernisme, bauhaus, jugendstil og futurisme.

Bordet her er ret let at lave men kræver tålmodighed da der er mange omgange afdækning og maling som hver især skal tørre for hvert lag. Ligeledes tager det en del timer at dække foden med først guldspray og derefter blad metal. Men det er ikke dyrt i materialer.

Start med at rengøre foden med malerens og slip bordpladen ned. Derefter sprayes foden med guldspray. Bordpladen males med maler rulle i den bundfarve som her er det røde hjerte. Der er malet 3 gange inden farven dækker.

Hjertet er klippet i en folie som er købt hos et skiltefirma. Når bordpladen er godt tør monteres folien der hvor man gerne vil have hjertet skal være. Så overmales kanterne igen med rød maling for at lukke af for næste lag maling så kanterne kommer til at stå skarpt når folien senere afmonteres. Samme fremgangsmåde med alle de felter du ønsker på dit bord. Afdækning, luk af med den forrige farve, tørre og overmal med den nye farve. 3 gange med hver farve. Det er derfor det tager nogle dage at male mønstre.

Fjern afdækning i takt med at du bliver færdig med farvelagene. Til sidst males kanten på bordet. Her er kanten forsigtigt malet hvid uden at ramme den malede bordplade. Til sidst har pladen fået 3 gange trælak. Pladen skal gerne hærde nogle dage inden brug for at lakken er stærk nok.

Blad metal har jeg limet på med en limstift, små stykker af gangen og til sidst når det heler er tørt ageret det med 2 gange trælak. Derved fremkommer det antikke look.

Bordet kostede 100,- kr. maling, lak og blad metal ca. 350,-

Rigtig god fornøjelse ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar