1920’er Art Deco med genbrug

Jeg elsker Art Deco stilen.

Art Deco er en forkortelse for “art decoratifs” (oprindeligt Style Moderne) og er en stil i arkitektur og design.

Stilen kan bedst beskrives som en slags dekorativ modernisme. Selve begrebet Art Deco blev først indført som stilbetegnelse i 1960’erne. Navnet var en forkortelse for udstillingen for brugskunst og industriel formgivning i Paris i 1925.

Genbrug er fantastisk. 2 genbrugs stole fundet på et loppemarked til 45.- kr. er for 200.- kr. blevet til sjove og farverige 1920’er stole med stor personlighed. Det kræver ikke meget at lave stolene, kun nogle Anders And blade, limlak, guldspray, bladguld, 1 m. stof og 2 m. sølv møbelbånd.

Her er de 2 genbrugs stole som de så ud da jeg fandt dem. Jeg startede med at afmonterer sæderne og rengøre stolene. Derefter sprøjtemalede jeg krydset midt på stolens kant guld. Jeg har sprøjtet guld 2 gange.

Da spraymalingen var tør gik jeg i gang med at pensle udklippede Anders And billeder på med limlak. Det er let og hyggeligt arbejde. Først pensles limlakken på, udklippet pladseres og så pensles det fast med lidt mere limlak. Fortsæt med at pensle/lime udklip på hele stolen.

Da stolen var færdig penslede jeg lidt lim på guld krydset og lagde forsigtigt lidt bladguld (bladmetal) på for at give guldkrydset dybde.

Så skulle sæderne have nyt betræk. Jeg klippede et stykke stof så der var rigeligt stof til at pakke sædet ind. Jeg startede med at klipse stoffet fast med en hæftepistol, først en side som vist, så den modsatte side mens jeg trækker i stoffet så det bliver stramt. Dernæst den ene side og så den modsatte side mens jeg strammer stoffet. Dernæst klipses stoffet rundt langs kanterne som vist.

Da sæderne var færdig betrukket satte jeg den på plads i stolene.

Sølv møbelbåndet blev limet på langs kanten med en limpistol og så var stolene færdige. Festlige og farverige. Samlet pris på 2 stole: 245,- kr. Genbrug er sjove, billigt og så passer det på vores miljø ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar