Gule solstråler

Gul er lysets farve, solens farve, den bedste farve til at skabe begejstring for livet og kan vække større tillid og optimisme. Farver er kendt for at have en stærk psykologisk indvirkning på folks adfærd og beslutninger, og denne viden udnyttes flittigt af designere og marketingfolk. Farven kan ofte være den eneste grund til at nogen køber et produkt!

Kombineres den gule farve med sort, giver det os en fornemmelse af advarsel og tiltrækker vores opmærksomhed. I naturen ses det f.eks. hos en hveps, der er sort og gul.

En ren gul farve stimulerer nervesystemet og giver skarpere hukommelse og koncentration. En klar gul opfordrer også til kommunikation. Derimod er den gule farve ikke god til eksklusive varer da farven ofte forbindes med udsalg og nedsatte varer.

Farven gul tilhører de tre primære farver, som er gul, rød og blå.

I Kina var gul den fornemste af alle farver og var i perioder forbeholdt kejseren. Gul står for universets centrum. I mayakulturen var gul symbol for verdenshjørnet syd.

Jeg holder meget af gult. Særligt på lidt grå dage kan gult i indretningen være de små solstråler. Som altid er alt genbrug. Den store gule skål med blå fod er fra Kosta Boda, designet af Gunnel Sahlin og et fund fra Århus Klunserne, Lading, Gule vinglas, stribet glas kande, og ternet saltbøsse er loppefund, bonbonnieren er Bjørn Wiinblad, tallerkner, skål og lille gul kande fra Aluminia. Gamle kurvestole, en sprøjtet gul samt et stykke stribet stof som dug. Puderne er hjemmesyet. Det er let at lave en solstråle historie ;0)

Skønne, skæve loppefund. Her en ternet saltbøsse og en skøn Bjørn Wiinblad bonbonniere.

Gule planter i min have.

Smuk Sir Edward Lutyens havebænk og bag gul-brun Coreopsisart staude i potte.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar