Jul med Anders And på den nemme og billige måde

Skal vi lege? Det er ren terapi at lave decoupage og det er den nemmeste form for kreativ leg. Det er også en oplagt måde at lave noget sammen med dine børn og børnebørn. Det er nemt, billigt og genbrug. Alle kan være med. Anders And blade kan købes i enhver genbrug for få kroner og gamle urtepotter ligeså. Det kræver malerspray på dåse, limlak, en pensel, bladguld(kan dog udelades), spraylim, sneglimmer, ståltråd og bånd.

Det er alletiders gaveide til mor, far, mormor, farfar og venner eller bare til sig selv ;0)

Start med at tage en hyggelig tur i genbrugsbutikkerne og find gamle potter og Anders And blade. Hjemme igen spraymales potterne i de farver man gerne vil have. Vær opmærksom på at det tager 1 døgns tid inden malingen er tør, så hvis man gerne vil direkte i gang med decoupagen, så mal potterne et par dage før.

Klip Anders And bladene ud i billeder. Udvælg de billeder du gerne vil have på potterne. Til kuglerne skal billederne klippes i mindre trekanter for at de kan limes på buede flader.
Smør et tyndt limlag af limlak på fladen, pensl limen tyndt ud og læg Anders And billedet på limen og pensl det forsigtigt på. Fortsæt med at pensle billeder på.
På kuglerne pensles billedtrekanter på, indtil der ikke er mere plads til at holde på en tør kugle. Så skal kuglen til tørre, inden du igen kan holde på den uden at fingrene hænger fast i lim. Jeg bruger en træ grill pind (de købes i supermarkeder), som stikkes i kuglen og sættes til tørre i en vase.

Når kugle og potte er tørre, overpensles alle flader igen med limlak for at lukke fladerne og for at få de lakerede flader fint blanke. De tørrer i løbet af en lille times tid.

Vil du have en guldkant på din potte, skal du med en pegefinger smørre limlak på kanten af billederne og meget forsigtigt rive små stykker bladmetal i stykker og duppe dem på limen. Det er et tålmodighedsarbejde, men det bliver flot. Når det er tørt, skal det pensles med limlak, så guldet sidder fast.

Hvis du ønsker at kuglerne skal have sneglimmer, skal den halve kugle sprayes med spraylim og overdrysses med sneglimmer. Lad den tørre en halv times tid og spray med hårlak for at lukke snefladen. Kuglen er nu klar til sløjfer.

Hvis kuglen skal hænge limes der et stykke ståltråd fast i kuglen med limpistol som vist her. Dernæst klippes bånd og limes på kuglen.

Her er æg beklædt med små stykker Anders And.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar