Rietveld, red-blue & genbrug

Gerrit Rietvelds red-blue stol er ikonisk. Den originale stol var konstrueret af bøgetræ i 1917 og fik ikke farver før 1923.
Den berømte Rietveld-stol, der springer i øjnene med sine kraftige farver og kantede form, var oprindeligt slet ikke malet. Men så snart der kom farver på, var alle klar over, at en klassiker var født. Rietveld malede stolen helt sort med områder med primærfarverne gul, rød og blå. Effekten af ​​dette farvevalg gjorde, at stolen nærmest forsvandt mod de sorte vægge og gulv i Schröder-huset , hvor det senere blev placeret. Farverne syntes at flyde sammen med farven på rummet hvilket gav stolen en næsten gennemsigtig struktur. Et originalt eksempel står på Brooklyn Museum i New York City.

Red and Blue Chair har inspireret utallige designere gennem tiden. Se blot Konstantin Grcic’ design for Mattiazzi eller for den sags skyld hele Memphis-gruppens fascination af farver.

Jeg var så heldig at finde er red-blue stol på et marked og da jeg har været forelsket i stolen det meste af mit liv kom stolen med mig hjem. Det har så været bestemmende for hvilken farve jeg har valgt til min gang og hvilke farver der i øvrigt findes i gangen.

Jeg ønskede mig et sidebord til stolen og var egentlig igang med at bygge et, da jeg faldt over de to indskudsborde på et marked og så mulighederne i dem.
Med en rød og blå spray forvandlede bordene sig til røde og blå byggeklodser, som passer perfekt til stolen.
Sammen med en genbrugs flet lampe, en rød genbrugs Piet Hein elipse vase, en rød genbrugs Holmegaard Carnaby vase, to gulvvaser fra West Germany, en gammelt håndknyttet Maslaghan tæppe og to gamle blå-hvide porcelæns tallerkner udgør stolen nu en farverig oase i min gang.

Det er nemt at male ting med spray. Sørg for at fladerne er rene og tørre inden du sprayer. Der skal sprayes en del gange for at få dybde i farverne og der må kun sprayes en gang pr. 24 timer for at undgå at malingen krakelerer.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar