“the EYE egg”

“the EYE egg” er historien om alt livs oprindelse som starter i et æg og øjet-“sjælens spejl”.

Men kan man virkelig se ind i sjælen alene via øjet? Kan øjet stå alene? Spørger man videnskaben om man kan aflæse følelser i øjet alene og hvad der foregår i vores sjæl, er det klare svar nej.

»Vi viser vores følelser til andre gennem subtile variationer i de helt små muskler i ansigtet – især omkring øjnene. Muskelsammentrækningerne sker som regel automatisk og ubevidst og kan afgøre, om vi ser triste eller glade ud ved blandt andet at styre, hvor åbne eller sammenknebne øjnene er.

Inden for psykologien er det en populær teori, at der findes seks basale følelser, som kan genkendes i ansigtsudtryk på tværs af kulturer: glæde, tristhed, vrede, afsky, overraskelse og frygt.

Teorien blev oprindeligt fremsat af den amerikanske forsker Paul Ekman og har haft en stor indvirkning i psykologien.

»Når vi ser vrede ud, aktiverer vi skråmusklerne og eventuelt også øjetsringmuskler, så øjenomgivelserne trækker sig sammen. Når vi er opmærksomme, løfter vi øjenbrynene let og får et mere åbent udtryk. Når vi er glade, løfter vi resten af ansigtet med et smil, som sammen med øjets ringmuskler på siden af øjet, giver smilerynker til siden for øjnene.

Det er derfor ikke udelukkende øjnene, som er sjælens spejl, men en kombination af både ansigtsmimik, kontekst og øjnene, der kan afsløre, hvordan vi faktisk har det.

“the EYE egg” er lavet på gåse- og hønseæg. Æggene bliver først farvet med forskellige farver ved kogning i en gryde, dernæst decoupages et grafisk øje på, hvorefter der bliver lagt bladguld-sølv og bronze på. Derefter males øjet forsigtigt med en rød pulver farve for til sidst at blive lakeret 3 gange med højglans lak med 5 timers hviletid mellem hver lakering. Endelig monteres bånd og sløjfe.

Har du lyst til at eje et “the EYE egg” så klik her: https://shop.dagmarnjord.com

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar