Rosa have drømme

Rosa hyggehjørne i haven. Så kan det ikke blive mere dansk sommer. Blå himmel, pink vandmelon og røde jordbær. Det er svært ikke at kunne lide.

Mange blomster har rosa-pink nuancer. Jeg holder meget af farven som, på mig, virker behagelig og rar. Rosa er farven som smyger og tilpasser sig. Den behager sine omgivelser. Når de japanske kirsebær træer springer ud i april-maj så ved man at det endelig er forår.

Lyserød, på engelsk pink, er en bleg rød farve der første gang blev registreret i det 17. århundrede, til at beskrive blegrøde blomster. Denne farve står for skønhed, elegance og godhed. Pink i sig selv er en kombination af rød og hvid. Pink er romantisk og intim, feminin, kærlig, omsorgsfuld og yderst betænksom. 

 I Japan associeres farven med maskulinitet. En gang om året blomstrer de pink kirsebærtræer (Sakuraer) og de siges at repræsentere unge japanske krigere (Samuraier), der faldt i kamp.

Den kulturelle opfattelse af Rosa går altså fra beskrivelse af blegrøde blomster i det 17. århundrede, over det romantiske og intime og feminine til at symboliserer faldne japanske krigere.

Bagværk smager bedre når det serveres i lyserøde æsker eller på pink service. Dette gælder dog kun søde sager. Farven giver os desuden en trang til sukker, hømmn.

Det rosa hyggehjørne er en lille oase af ro og ligevægt som, når himlen er blå, er uovertruffen.

Jeg har købt 2 kurvestole i genbrug og spraymalet dem i 2 rosa nuancer, fundet et kludetæppe og syet nogle rosa stribede puder. Krukken og krusene er drejet i rødler og glaseret i rosa-grønne nuancer. En gammel opaline hvid glaskande, en oppustelig puf og en døsig Weimaraner hund fuldender billedet ;0)

Og her mig siddende med Dronningebusken i baggrunden.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar