Skriften på væggen

At male tekst og billeder på sine vægge, giver et meget personligt hjem. Det udtrykker tanker og giver et indblik i, hvilket menneske der bor der. Og så er det en sjov og givende proces.

Jeg er uddannet skiltemaler og bruger ofte muligheden for at male opskrifter, ordsprog eller citater på bjælker og vægflader. Vores gamle familieopskrifter er således, ud over at være skattet og i brug, blevet en sjov og personlig dekoration på bjælkerne i mit hjem.

Jeg har også en forkærlighed for ordsprog og citater, ligesom sjove små tegninger ofte finder vej op på vægfladerne.

Det gode ved det er, at det er let at male over igen, hvis du ikke gider se på det mere eller gerne vil male noget andet på din væg.

Det er enkelt at lave. Du skal på din pc forfatte den tekst, du gerne vil male, vælge den ønskede skrifttype du vil male op, forstørre teksten til den skriftstørrelse du ønsker og så printe teksten ud på papir. Når teksten er stor og lang skal du printe den ud på mange stykker papir og så klippe og tape papirteksten sammen til et langt papirstykke.

størrelse du ønsker og så printe texten ud på papir. Når texten er stor og lang skal du printe den ud på mange stykker papir og så klippe og tape papirteksten sammen til et langt papirsstykke.

Dernæst skal du tape papirteksten op på væggen der, hvor du vil male din tekst. Placer et stykke kalkerpapir imellem tekst og væg. Tegn med blyant langs tekstkanterne, så teksten nu, via kalkerpapiret, er på væggen.

Du skal bruge en fin tynd pensel, gerne en mårhårs pensel, til at male langs de kalkerede linier på væggen. Brug ikke for tyk maling. Det er sværere at trække ud på væggen. De fleste malinger kan fortyndes med vand.
Det er et puslearbejde og tager tid, men resultatet bliver fint og er en sjov proces. Vær ikke bange for at hoppe ud i processen. Det er ret nemt ;0). God fornøjelse

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar