Bovbjerg Fyr og genbrugsguld

Inspiration kommer fra mange vinkler. Denne inspiration kommer fra nogle skønne feriedage ved Bovbjerg Fyr og besøg i kirkens korshære genbrugsbutik i Lemvig.

Bovbjerg Fyr er et fantastisk smukt sted og en natur perle. Min fascination af skyer kommer til fulde til sin ret her. Vinden driver dem afsted og skaber nye og fantastiske former minut for minut. Jeg havde lyst til at fange billedet af fyret og skyerne med genbrugs bordet og billedet fra smukke Lemvig som kun ligger få km. væk fra fyret.

Bovbjerg fyr er bygget i perioden 1876 – 1877 og blev tændt første gang 30. december 1877. Fyrets flammehøjde er 62 m, mens selve tårnet kun er 26 meter højt, da det står på en høj skrænt. Bovbjerg Fyr er et anduvningsfyr, dvs. et af de store fyr, der bruges ved sejlads på havet.

Fyrkarakteren er to hvide blink hvert 10. sekund. Siden 1978 er det ligesom andre danske fyr blevet styret fra Fornæs Fyr, og det lyser stadig. I klart vejr kan lyset ses på 16 sømil (29,5 kilometer) afstand.

Der er 93 trin op til udsigtsbalkonen. Herfra ser man ud over Bovbjerg, som er et uspoleret istidslandskab, hvor fed grøn græsmark strækker sig helt ud til den 40 meter høje klint mod havet.

Jeg fik øje på det gamle flettede konsolbord som jeg købte for 100,- kr. og det smukke oliemaleri til 200,-. Bordet er blevet spraymalet med karminrød og rammen på billeder er spraymalet med sølvspray.

På bordet står desuden turkis loppefunds glasvaser, Lampen MR. Watson samt endnu et loppefund- Murano glas kar. Stolen er ne Phillippe Starck Ero også et loppekøb.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar