Genbrugs havekunst

En gammel genbrugs kobber plade blev omdrejningspunktet for min nyeste havekunst. Jeg har haft pladen i mange år og ikke rigtig vidst hvad jeg skulle bruge den til. Men så fik jeg ideen til at lave en trægalge og hænge den op. Det var oplagt af den skulle være lakrød. Den minder om en kinesisk gong-gong.

For mig er det lige så vigtigt at indrette haven i spændende rum som det er at indrette inde i mit hus. Jeg elsker at gå fra haverum til haverum og opleve natur, planter og havekunst.

Den gamle Sir Edwards Lutyens havebænk trængte til en omgang maling og selvfølgelig skulle den også være lakrød.

Du skal bruge 2 stk. 10 x 10 cm. x 3m. og 2 stk. 10 x 10 cm. x 2,7m. trykinprægnerede stolper, 2 poser stolpe beton, et pælebor, en kost og en vandkande vand.

IMG_0151

Det er ikke svært at bygge trægalgen. Bor to huller med et pælebor, ca. 70 cm. dyb, placer stolpen i hullet, vater den ud så de står lige og er lige langt nede i jorden, put noget af jorden fra boringen ned omkring stolpen og stamp jorden omkring stolpen med enden af en kost. Dernæst fyld hullet med stolpebeton op til ca. 10 cm. før græskant og stamp betonen med enden af kosten. Hæld vand ned i hullet ovenpå betonen og put jord i hullet til det når jordkanten. Lad det hærde til næste dag.

Skær 4 stk. skråstiverne i 90g. af den ene stolpe (2,7m.) så de måler 46cm. på den lange led og 28cm. på den korte led. Tag den anden stolpe (2,7m.) og skær enderne skrå. Læg stolpen op på de 2 nedstøbt stolper, mål ud så den stikker lige langt ud på begge sider af stolperne og bor den fast i de 2 nedstøbt stolper. Dernæst bores de 4 skråstivere fast i stolperne og overlæggeren.

Pladen er hængt op i 2 kroge som er boret op i overlægger stolpen og hængt ned i ca. 75 cm. kobber kæde. Jeg har boret 2 huller i kobberpladen og sat 2 s kroge i mellem kæden og pladen.

Det tog mig 3 dage at lave og male gong-gongen og bænken. Det bliver ikke den sidste havekunst jeg kommer til at lave. Det har været rigtig sjovt ;0)

Jeg elsker det skønne øjebliks billede af min gamle far og min og min fars gamle ven som de sidder der og hygge snakker på den nymalede bænk. De klæder hinanden, de to gamle venner og den gamle havebænk ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar