Midsommerfest og genbrugsguld

Intet er smukkere end haven ved midsommertid, særligt hvis det IKKE regner.

At holde fest i grønne omgivelser skaber en helt særlig stemning. Lyse, lune sommeraftner, grillmad, fuglekvidder, blomster og dufte. For mig er det balsam for sjælen.

Jeg elsker at dække smukke borde. Finde smukke, sjove og farvestrålende ting på loppemarkeder , bagagerums markeder og genbrugs butikker. At sætte former og farver sammen er sjovt og inspirerende. En leg jeg aldrig bliver træt af.

Mit midsommer bord er dækket med ene genbrugsfund. Bordet er dækket med blomstrede Aluminia tallerkner i Morgenfrue, Vibeæg, Gertrud, Frederiksborg, Knud og Kirsten. Tallerknerne er produceret i perioden 1930-1969. Den lille gule skål er ligesom den gule tallerken fra stellet Gertrud.

Aluminia var en dansk Fajancefabrik der eksisterede i perioden 1863-1969. Aluminia købte den kongelige porcelænsfabrik i 1882, men blev i 1969 opslugt af porselænsfabrikken. Aluminia har i perioden 1930-1969 produceret en imponerende række spisestel, kaffe/testel, frokoststel, børnestel, fiskestel og husholdningsgenstande.

Forrest grøn Aluminia Frederiksborg tallerken, til højre tallerken fra stellet Kirsten.

Bestikket er designet af Jens H. Quistgaard og hedder stjerne. I følge Piet Hein var Quistgaard den eneste dansker, der opnåede at blive verdensberømt i udlandet og aldeles ukendt i Danmark. J.H. Quistgaard en en af mine danske yndlings designere med et formsprog som er fantastisk ;0) Men ved du ikke hven Quistgaard er, så kender du måske alligevel nogle af hans design. Hvem har ikke den lille hajfinne dåseåbner fra Raadvad liggende i køkkenskuffen? Eller 60’ernes verdensberømte stel Relief.

Glassene på bordet er en skøn blanding af farver og former.

Blå bøhmisk krystal karaffel.

Dugen er en gammel håndbroderet dug i fladsting og fundet hos Kirkens korshær.

Blomsterbuketten består af rosen Helene Lykkefund, jasmin, hyldeblomst og spansk kørvel.

Blå bøhmisk krystal karaffel fundet hol Århus Klunserne. Bøhmisk krystal er en stærk kalkholdigt glas med potaske udviklet i Bøhmen i 1683 af Michael Müller. Glastypen var klar, hård og meget klangfuld og blev derfor også benævnt klangglas. Betegnelsen bøhmisk krystal er siden blevet anvendt om stærkt slebne glasvarer.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar