Den blå time

Den tid på døgnet fra det begynder at blive mørkt, og til det er helt mørkt. Jeg holder meget af den blå time – i det blå haverum. Jeg holder meget af blåt.

Blå er den mest populære farve og det er ikke uden grund. Undersøgelser i Europa og USA viser, at blå symbolik oftest er forbundet med harmoni, troskab, uendelighed, fantasi, kulde og undertiden med sorg, og er den mest populære farve, der vælges af næsten halvdelen af både mænd og kvinder som deres yndlingsfarve.

Blå er himlens og havets farve. Den bliver ofte associeret med dybde og stabilitet.

I min blå have er der mange krydderurter i blå krukker. Mange krydderurter har blålige nuancer og er smukke i blålige potter, såsom karry, salvie, timian, purløg, hjulkrone og lavendel. Men også planter som rød skovsyre (vulkan surkløver) og mynter er smukke i de blå potter.

Hjulkronens fine blå blomster egner sig godt til pynt på kager og i salater.

“Farve har direkte indflydelse på sjælen. Farve er tastaturet, øjnene er hammerne, sjælen er klaveret med mange strenge. Kunstneren er den hånd, der spiller, rører en nøgle eller en anden målrettet for at forårsage vibrationer i sjælen.”
– Wassily Kandiski

I rosernes verden regnes rosen Rhapsody in blue for den eneste egentlige blå rose men er vel nærmest lilla og skøn er den.

Indgang til det blå haverum gennem efeu buen.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar