Indret med genbrug og farver

Jeg elsker genbrug. Det er sjovt at finde skønne og skæve ting på loppemarkeder og genbrugs forretninger. Dels er det langt billigere, det giver en meget mere personlig indretning og så passer det på vores miljø. Med andre ord, win-win.

Når man som jeg bruger mange farver i min indretning er der nogle grund regler som er gode af følge. Ryd op i farverne og lav grupper med den samme farve. Hvis for mange farver samles eller drysses ud over alle rum kan vores øjne ikke finde hvile og hjernen bliver forvirret af for mange sanseindtryk.

På billederne herunder er det de blå og gule farver der dominerer. Som himmel og sol. Det får os indirekte til at tænke på naturen. 1/3 del af verdens befolkning har blå som yndlingsfarve, hvilket ikke er tilfældigt-himmel og hav. Det rolige og grundlæggende.

Denne gruppe er blå, nu sammen med turkise og grønne farver. Den blå farve med et twist af turkis minder os om pebermynte og kølighed som modvægt til den varme flaske grønne. Alt efter hvilken farve den bål kombineres med stråler farven på en særlig måde. Blå er også min yndlings farve.

De grønne farver minder os om forår, planter, træer og frodighed. Den grønne farve er beroligende. Her har jeg valgt at male jagt trofæer i samme grønne farve som væggen for at skabe skygger og kontraster.

Det utrolig smukke håndlavede skål med blomster er lavet af den danske keramiker Jørgen Søe. Alle andre grønne glas ting er loppefund.

Denne røde gruppe er DIY projekter på nær det smukke tæppe som er loppefund med et kendt mønster som hedder “Livets Træ”. Fadet er lavet af et Anders And blad med decoupage, havebænken, en Edvard Lutyens bænk som jeg har malet lakrød da jeg byggede den store have god-gon. Gulvvasen er lavet af en genbrugsvase, bær med lidt maling og lidt bladmetal.

Det er flot og billigt at lege med gamle, brugte tallerkner. Find nogle mønstre og farver og hæng dem op som du synes. Her er det en blanding af porcelæn, træ og kobber.

Gamle genbrugs gulv krukker er altid et hit. De fine gamle krukker med fuglemotiv er fra Danica, Skive i Danmark.

Danske Aluminia er et af mine samle objekter. Serierne her er ca. 100 år gamle men meget moderne i deres stil. De mørkegrønne er fra serierne Solbjerg, Bremerholm og Marselis. Den lysegrønne serie er Sigurd.

Ikonisk dansk design med Kay Bøjesen gardere og postbud. Mundblæste champagne fløjter (glas), en samling af rødt glas og den verdensberømte Red-Blue chair af Gerrit Rietveld med hjemmelavede borde.

Stribet glas er altid flot. Her en samling af genbrugsfund. Det er det der er så sjovt. At gå på jagt efter ting og finde endnu en stribet vase til samlingen.

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar