Nem Jule lagkage

Lav en hurtig, festlig og nem julelagkage. Det tager ca. 1 time + tid til moussen sætter sig, ca. 4-6 timer. Du kan med fordel lave kagen dagen før.

Du skal bruge: 3 lyse lagkagebunde, vanilje kagecreme, husblas, makroner, fryse hindbær, jordbær yoghurt, 2 poser frosne hindbær, 1/2 l. fløde, florsukker, marcipan, sukkerstokke, chokoladekugler og madglimmer.

Start med at lægge 6 blade husblas i blød i koldt vand.
Kom de 2 poser hindbær i en gryde, drys 100 g. florsukker over og kog det godt op. Lad afkøle lidt og tag den opløste husblas op af vandet med det vand der følger med og put det i hindbærmassen og rør rundt til husblassen er opløst.

Lad hindbærmassen køle af til den er lunken. Hæld en 1/2 l. jordbæryoghurt i hindbærmassen og rør rundt. Derpå vendes 1/4 l. pisket fløde i massen og lad den hvile til den er lidt fast, men stadig flydende.

Derpå pisk et brev kagecreme med 1/2 l. mælk.

Tag et fad og sæt en kageform på. Jeg bruger en form som kan indstilles så jeg kan forme kagen i lige den størrelse jeg ønsker. Læg den første lagkagebund på fadet og indstil formen så den passer til kagebunden. Put kagecremen på og tryk makroner ned i cremen. Derpå læg den næste lagkagebund på. Du kan evt. stænke bunden med portvin, kirsebærvin eller andet. Det giver en god smag. Dernæst hæld den den stivnede mousse på kagebunden og stil kagen på køl. Køletid 4-6 timer.

Rul marcipan ud og skær den i to strimler som måler højden af kagen og lige godt halvdelen af kagen rundt.

Når moussen er stivnet og kagen er stabil trykkes den sidste kagebund på moussen ned i formen og lukker kagen af. Dernæst kør en kniv forsigtig ned i formen mellem formkant og kage for at løsne kagen fra formen. Så kan du løsne formen og trække den op over kagen så kagen nu står frit. Vær sikker på at den er stabil nok i moussen, ellers må du putte formen på igen og på køl, evt. en tur i fryser.

Rør flormelis med frugtfarve og fordel glasuren på toppen af kagen.
Påsæt marcipankanterne omkring kagen og lav en lille overlap på samlingerne på marcipansiderne. Lim marcipansiderne sammen ved at tage lidt koldt vand på din finger som smøres på marcipanen. Det virker som en limstift.

Pisk 1/4 del fløde og sprøjt flødeskums toppe rundt i kanten af kagen, lige inden for marcipankanten.

Pynt kagen med madglimmer, jeg har lavet prikker med en lille pensel dyppet i guldglimmer og prikket på. Dernæst lidt rosa madglimmer drysset på toppen. Stik 5 sukkerstokke i kagen og pynt med chokoladekugler. Drys lidt fryse hindbær rundt på kagen.

God fornøjelse og glædelig jul ;0)

Du vil måske også kunne lide

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar